Διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας-Τίποτα χωρίς εμάς!

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος - Πολίτης ΑμεΑ εφαρμόζει σε δημοτικό επίπεδο την σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που ορίζει τα άτομα με αναπηρία ως «τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές ή αισθητηριακές βλάβες, οι οποίες σε αλληλεπίδραση με διάφορα εμπόδια δύνανται να παρεμποδίσουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους». Αναγνωρίζει πως πολλά άτομα με αναπηρία στους Δήμους του νομού Ευβοίας,  δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή με τα άλλα άτομα και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις . Μεριμνά ώστε τα σχολεία ή οι χώροι εργασίας, οι υποδομές, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι πληροφορίες να είναι όλα προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρία και προτείνει λύσεις που βοηθούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

 Σύνθεση

Τα Τακτικά μέλη του Δ.Σ. είναι 1. ΠΕΤΡΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΟΥΠΗΣ - Πρόεδρος , 2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΊΝΟΥ - Αντιπρόεδρος 3. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΓΚΟΥ - γ.γ. 4. ΑΪΡΕΣ ΠΑΛΜΑ - ταμίας 5. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ- σύμβουλος.

 Πιστοποιήσεις/Μητρώα/Κατάλογοι Αρωγής

Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αριθμό 800550-1 

Έχουμε πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα{άρθρο 7 του ν.4455/2017 (ΦΕΚ 22Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 52 του ν.4520/2018 (ΦΕΚ 30Α) Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης  & Καταπολέμησης της Φτώχειας-Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης &  Κοινωνικής Συνοχής 

Συμμετέχουμε  στον κατάλογο φορέων και υπηρεσιών παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας της διεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας Ευβοίας (Άρθρο 21 Νόμος 3500/2006 -Κοινωνική συμπαράσταση ειδικά για τα άτομα με αναπηρία)

Σε Αναμονή 

Α) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

β) Μητρώο Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)» που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης εντός της Ελληνικής Επικράτειας


 Διαμόρφωση πολιτικής
 Σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ προσκαλείται και συμμετέχει, με εκπρόσωπό του, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος δύναται οποτεδήποτε, με αμετάκλητη δήλωσή του προς τον Πρόεδρο του ΔΣ, να καταστεί εφεξής πλήρες μέλος με δικαίωμα ψήφου.

Το ΔΣ ενημερώνει σε για το περιεχόμενο της στρατηγικής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2021-2030 και της προκατόχου της, της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναπηρία 2010-2020. Τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα σε εισοδηματική στήριξη που διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, σε υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία, και σε εργασιακό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.


Βασικά επιτεύγματα για τα άτομα με αναπηρία

Η ευρωπαϊκή πράξη για την προσβασιμότητα: οδηγία (ΕΕ) 2019/882 σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για προϊόντα και υπηρεσίες. Οι κανονισμοί για τα δικαιώματα των επιβατών με μειωμένη κινητικότητα στα κύρια μέσα μεταφοράς.
Η οδηγία για την προσβασιμότητα των ιστότοπων, οδηγία (ΕΕ) 2016/2102 για την προσβασιμότητα των ιστότοπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα. Εφαρμογή των Πρότυπων προσβασιμότητας σε τοπικό επίπεδο , Εφαρμογή Πλαίσιου παρακολούθησης και αξιολόγησης θεμάτων που έχουν σχέση με τους ανάπηρους πολίτες. Πληροφόρηση σε θέματα νομοθεσίας, ασφαλιστικών φορέων και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την λύση προβλημάτων προσβασιμότητας

Το ΔΣ μπορεί :

α. Να εκπονεί μελέτες, εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις και προτείνει μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση του αποκλεισμού των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων και την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και της διοικητικής πρακτικής προς τις διατάξεις του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών. β. Να σχεδιάζει και προτείνει λύσεις για την προσβασιμότητα, τον αποκλεισμό των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων για όλο το φάσμα της δημοτικής πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης και αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την προώθηση της εταιρικής - κοινωνικής ευθύνης των νομικών προσώπων για τα ως άνω θέματα. γ. Να μεριμνά για την προώθηση των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ, της ισότητας και του σεβασμού της ετερότητας μέσα από την τυπική εκπαίδευση. δ. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επιμόρφωση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας και υπαλλήλων υπηρεσιών και φορέων του στενού και του ευρύτερου δημοσίου τομέα σε θέματα αντιμετώπισης του αποκλεισμού των ΑμεΑ. ε. Να συγκεντρώνει και αξιοποιεί στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ζωή των ΑμεΑ στην τοπική κοινωνία. στ. Να βοηθά στην μείωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας που αφορά τα ΑμεΑ, καθώς και την ενίσχυση των μηχανισμών καταγραφής του φαινομένου. ζ. Να μεριμνά για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους μύθους της αναπηρίας μέσα από τα ΜΜΕ, καθώς και για την καταγραφή και αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους στο δημόσιο λόγο. 

Παρακάτω βλέπετε 

Α) το πιστοποιητικό  απο το Πρωτοδικείο Χαλκίδας.

Β) την βεβαίωση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Γ) Την επιστολή της Αστυνομίας για την συμμετοχή του Συλλόγου μας στον κατάλογο φορέων και υπηρεσιών παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας


 
Header Ads